Het succes van de band ‘Bieske’ komt mede uit Bunde

Een aantal jaar geleden richtte Bundenaar Sfen Gerards samen met Nick van Oerle de band Bieske op. Ondertussen is Bieske uitgegroeid naar een zevenkoppige band die Limburgse muziek op de kaart zet.

Limburgse muziek
“We merkten dat je in Limburg of carnavalsmuziek of Rowwen Hèze hebt. Daartussenin is eigenlijk niks. Wij wilden toch een band worden die de Limburgse muziek en de traditie weer op de kaart zet”, verklaart Sfen.

Repetitie
Robbin Grouwels, gitarist van de band, legt uit hoe de muziek van Bieske tot stand komt. “Eén van ons schrijft meestal een nummer, dat is dan voor 70 procent af. Dat spelen we dan samen tijdens een repetitie en zo vullen de blazers en Sfen wat aan. Zo vormt zich vervolgens het nummer.”

Bieske Live
Plezier hebben is nog altijd het uitgangspunt van de band, maar dat neemt niet weg dat er ook dromen zijn. “Ik denk dat iedereen het wel gaaf zou vinden om groter te worden, met als einddoel misschien Pinkpop of een ander groot podium”, spreekt Robbin uit. Voor nu heeft Bieske een eigen show in het Asta Theater in Beek op de planning staan. De band treedt daar, samen met gastartiesten als Frans Theunisz, Big Benny en Beppie Kraft op 15 oktober op.

Lees vorig bericht

Informatiemiddag Seniorenvereniging Bunde

Lees volgend bericht

‘Masterplan’ centrum Meerssen krijgt een update: drie grote projecten