‘Man uit Geulle probeerde agent om te kopen’

Een 35-jarige man uit Geulle is veroordeeld voor een poging tot omkoping van een ambtenaar. Dat bevestigd de rechtbank. Volgens De Limburger probeerde de Geullenaar een agent om te kopen. De man heeft van de politierechter een voorwaardelijke taakstraf van 40 uur gekregen.

Feest
Een groep ging op 4 juni naar een feestje, maar hadden al wat alcohol op. De groep wordt onderweg door agenten gesommeerd te stoppen. De politie controleert of de auto gestolen is, achteraf blijkt dit niet het geval te zijn. De 35-jarige man zou aan de agent hebben gevraagd: “Doe niet zo, hoeveel moet je hebben?”, citeert de krant.

Uit eten
De agent antwoordt dat hij niet om te kopen is. Het hele gesprek is opgenomen door een bodycam. Ondanks de reactie van de agent zegt de Geullenaar: “Kijk, je moet hard werken voor je centen. We geven jou wat. Kan je met je vrouwtje uit eten.” De politieman arresteert vervolgens de man.

Stomme grapjes’
Justitie beschuldigd de dertiger van poging tot omkoping. Advocate Sandra Carli verklaart anders: “Hij wilde een vriend helpen, had wat gedronken, maakte stomme grapjes. Hij heeft ook nooit geld laten zien. Dit was geen poging een agent om te kopen”, zegt ze tegen De Limburger. De rechter is niet eens met de advocate en heeft man veroordeeld tot een voorlopige taakstraf.

Lees vorig bericht

Wandelen met gids door de Curfsgroeve

Lees volgend bericht

IVN lezing het Rijke Roomsche leven in Ulestraten