Wandelen met gids door de Curfsgroeve

In de hellingbossen tussen Berg en Meerssen ligt een voormalige mergelgroeve. Ruim 70 jaar werd hier mergel gewonnen. Een deel is, vanwege het gevaar voor vallende stenen, maar ook door de aanwezigheid van bijzondere natuurwaarden, afgesloten voor het publiek. Een unieke gelegenheid om juist dit deel van de Curfsgroeve met een ervaren gids te bezoeken.

Verplichte aanmelding
Op zondag 23 en zaterdag 29 oktober organiseert Het Limburgs Landschap een excursie in de Curfsgroeve. In de Curfsgroeve zijn geen wandelpaden aanwezig, goede wandelschoenen zijn verplicht en een wandelstok kan handig zijn om de balans te bewaren. Deze wandeling is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Honden zijn bij deze excursie niet toegestaan. Aanmelden kan via www.limburgs-landschap.nl/kalender .

Foto: Het Limburgs Landschap Henk Heijligers

Lees vorig bericht

Dit betekent de begroting voor jouw portemonnee

Lees volgend bericht

‘Man uit Geulle probeerde agent om te kopen’