IVN lezing het Rijke Roomsche leven in Ulestraten

Op woensdagavond 2 november zal Pierre de Rooy een diapresentatie geven met als thema: het Rijke Roomsche leven in Ulestraten. De Rooy is momenteel bezig met de afronding van zijn boek over Ulestraten na de Tweede Wereldoorlog. Een van de hoofdstukken handelt over de invloedrijke positie van de katholiek kerk en de pastoor in het leven van de gelovigen en de dorpsgemeenschap. Aan de hand van een diapresentatie vertelt de Rooy over een aantal van zijn bevindingen.

Voor en na de tweede wereldoorlog
Aan bod komen de rijke liturgie, de heiligenverering, het regelmatige kerkbezoek, processies, kinderrijke gezinnen, missiepreken en priesterroepingen, catechese en de invloed die de kerk had op maatschappelijke organisaties, de school en de verenigingen van Ulestraten. Een tijdvak, dat duurde tot aan het Tweede Vaticaanse Concilie in de roerige jaren 60, toen het einde hiervan werd ingeluid en er een polarisatie tussen progressief en conservatief ontstond. Dat alles, geplaatst in het Ulestraten van voor en na de Tweede Wereldoorlog. De Rooy hoopt die avond op een actieve inbreng van de mensen die deze tijd hebben meegemaakt.

Plaats en informatie
De themalezing is op woensdagavond 2 november in Café De Notenbalk, Sint Catharinastraat 12, Ulestraten. De avond begint om 19.30 uur. Meer Informatie is te verkrijgen bij wimelsderks@hotmail.com 043-3643740. Zijn er mensen die IVN Ulestraten willen steunen kunnen dit doen via een mail te sturen naar ivn.ulestraten@gmail.com .

Lees vorig bericht

‘Man uit Geulle probeerde agent om te kopen’

Lees volgend bericht

Oud papier Meerssen Centrum