Subsidiepot afkoppelen regenwater leeg

De subsidiepot voor het afkoppelen van regenwater is leeg. De gemeente spreekt van een succes. Inwoners konden een afkoppelsubsidie aanvragen. Dat houdt in dat Meerssenaren geld krijgen als ze regenwater niet rechtstreeks naar het riool laten afvoeren, maar het water opvangen. Bijvoorbeeld door het weghalen van tegels of het plaatsen van regentonnen. Op die manier wordt het riool minder snel overbelast bij flinke regenbuien.

Aanvragen
Het volledige budget voor 2022 is vergeven. Aanvragen die al binnen zijn worden nog in behandeling genomen. “Vanaf 2023 kunt u weer nieuwe aanvragen indienen. Dan komt er nieuw budget vanuit het Waterschap en de gemeente”, zo valt te lezen op de website van de gemeente.

Maatregelen
Wethouder Vanessa de Rond (KIJK!!!) reageert blij: “Het veranderende klimaat stelt ons steeds meer op de proef. Ik vind het super dat onze inwoners zo bewust bezig zijn ook zelf maatregelen te treffen in dit kader. Afkoppelen van regenwater helpt hier zeker bij. Zo spannen we ons samen in om problemen met onder andere water zoveel mogelijk te beperken.”

Lees vorig bericht

1200 bezoekers tijdens open dag Stella Maris College

Lees volgend bericht

Waterschaderegeling voor ondernemers van start