Nieuwe woningen Sint Catharinastraat Ulestraten stap dichterbij

Op de Sint Catharinastraat in Ulestraten komen zeer waarschijnlijk 19 appartementen en zes levensloopbestendige woningen. Tijdens de raadsvergadering van vorige week donderdag stemde de gemeenteraad in met het plan. De woningen komen op de plek waar het voormalige gemeentehuis van Ulestraten staat, het gebouw wordt ook meegenomen in het bouwplan.

Foto: Bots Bouwgroep BV. De afbeeldingen geeft een impressie van de inrichting

Monument
De voorgevel en de rechterzijgevel blijven staan en worden onderdeel van de nieuwbouw. Het gemeentehuis is ook een gemeentelijk monument. De gemeenteraad stemde donderdag in met een wijziging van het bestemmingsplan.

Onderzoek
In het coalitieakkoord van Lokaal DNA, CDA en KIJK!!! staat dat ze de komende vier jaar 500 woningen willen gaan aanleggen. Uit onderzoek voor de Atlas voor gemeenten staat dat er in Meerssen per 100 woningen, 108 woningzoekenden zijn.

Lees vorig bericht

Modderwandeltocht met kinderen

Lees volgend bericht

‘Van Bommel ontsnapt aan gewapende overval, dader had het voorzien op auto’