‘Van Bommel ontsnapt aan gewapende overval, dader had het voorzien op auto’

Archieffoto

Trainer en oud-voetballer Mark van Bommel uit Meerssen is ontsnapt aan een gewapende overval. Dat melden Belgische media, waaronder Het Nieuwsblad en Het Gazet van Antwerpen. De overvallers hadden het maandagnacht voorzien op zijn Porsche Panamera. Een gewapende man wachtte de trainer van Royal Antwerp op in de parkeergarage onder zijn huis in Antwerpen.

Autoalarm
Tegenover de NOS zegt een woordvoerder van de voetbalclub dat ze alle steun zullen bieden die nodig is. De voormalig Nederlandselftalspeler zou de overvaller met een pistool en een zaklamp op hem af hebben zien komen terwijl hij met zijn auto de parkeergarage inreed. Vervolgens probeerde hij terug de garage uit te rijden, maar botste tegen een geparkeerde auto op. Toen het autoalarm af ging, nam de overvaller de benen.

Een Porsche Panamera, de auto waar de overvaller het op had voorzien

Onderzoek
Bij de overval raakte niemand gewond. De politiewoordvoerder van Antwerpen laat aan de NOS weten dat agenten de omgeving van de parkeergarage hebben uitgekamd, maar dat niemand is gevonden. Volgens het Belgische Nieuwsblad gaat de politie de auto onderzoeken. Van Bommel zou het onderzoek afwachten en laat zich daarin bijstaan door de club.

Overvalreeks
Het is niet de eerste keer dat een voetballer wordt overvallen. Ajacied Dusan Tadic werd in zijn huis in Amsterdam-Zuid overvallen. Twee mensen zijn daarvoor opgepakt. Bij toenmalig PSV-spits Eran Zahavi werd een overval gepleegd toen hij aan het voetballen was. Zijn vrouw en kinderen was op het moment van de overval wel thuis.

Lees vorig bericht

Nieuwe woningen Sint Catharinastraat Ulestraten stap dichterbij

Lees volgend bericht

Gemeente: ‘Geen geschikte locatie crisisnoodopvang asielzoekers’