Rondwandeling Bergse Heide en Ingendael

Op zaterdag 29 oktober organiseert Het Limburgs Landschap een rondwandeling door de natuurgebieden Bergse Heide en Ingendael.

Meertensgroeve
Het Ingendael langs de Geul bij Château St. Gerlach en de aangrenzende Bergse Heide zijn aantrekkelijke gebieden om te wandelen. De eerder niet toegankelijke akkers en graslanden in het Ingendael zijn sinds 1996 aan landbouwkundig gebruik onttrokken en teruggegeven aan de natuur. In het hellingbos van de Bergse Heide staan eiken, berken, beuken en haagbeuken. De oude bomen en de afwisseling in soorten zorgen ervoor dat het bos bijzonder vogelrijk is. De Meertensgroeve ligt in de Bergse Heide nabij Vilt. Het is een oude grintgroeve. Door de beschutte ligging en de open schrale vegetatie is het een apart gebied binnen de Bergse Heide.

Vertrek in Geulhem
De wandeling vertrekt op zaterdag 29 oktober om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats bij Brasserie-Hotel Brakke Berg, Wolfsdriesweg 10, 6325 PM Geulhem. De wandeling is gratis en duurt ongeveer twee uur. Stevige wandelschoenen worden aanbevolen. In verband met de aanwezigheid van grote grazers in de natuurgebieden kunnen honden niet mee. U dient zich aan te melden via www.limburgs-landschap.nl/kalender.

Foto: Limburgs Landschap Henk Heijligers.

Lees vorig bericht

Van zaterdag op zondagnacht ‘De Nacht van de Nacht’

Lees volgend bericht

Komend jaar 11 nieuwe laadpalen voor elektrische auto’s