Van zaterdag op zondagnacht ‘De Nacht van de Nacht’

De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur en Milieufederaties. In de nacht van 29 op 30 oktober worden er door het hele land evenementen georganiseerd in het donker.

Ook in Meerssen
In de nacht van 29 op 30 oktober wordt ook in Meerssen bepaalde verlichting gedoofd, zoals in het Proosdijpark (Gloriëtte), bij de Basiliek en de spots op het gemeentehuis. Wethouder Vanessa de Rond vindt het belangrijk dat de gemeente meedoet aan dit initiatief. “We hopen mensen aan het denken te zetten over het gebruik van energie. Tegenwoordig is het terugbrengen van je energiegebruik financieel nodig, maar het is natuurlijk ook belangrijk om duurzamer te leven. Door deze actie worden mensen daar hopelijk bewust van.”

Nederland een van de meest verlicht landen
Nederland is een van de meest verlichte landen op de wereld. Daarom wordt de Nacht van de Nacht gehouden om Nederland wat donkerder en duurzamer te maken.” Al die overbodige verlichting zorgt immers voor lichthinder en energieverspilling. In een tijd waarin we spaarzaam moeten omgaan met onze energiebronnen een noodzakelijke bewustwording,” aldus de organisatie van de Nacht van de Nacht.

Lees vorig bericht

Genootschap Remigius geeft nieuw vaandel aan schutterij

Lees volgend bericht

Rondwandeling Bergse Heide en Ingendael