Komend jaar 11 nieuwe laadpalen voor elektrische auto’s

Stock foto

Er komen in onze gemeente meer openbare elektrische laadpalen. Dat heeft de gemeente woensdag bekend gemaakt. In de gemeente zijn nu ongeveer 300 elektrische auto’s, maar de verwachting is dat dit snel gaat groeien tot ruim 5000 in 2035. Maar niet iedere eigenaar van zo’n auto heeft plek om een laadpaal te installeren. Daarom gaat de gemeente komend jaar nog 11 nieuwe laadpalen aanleggen.

Verspreiding
Dit jaar zijn er door de gemeente al zes geplaatst. Energiebedrijf Vattenfall gaat die verspreid over de gemeente plaatsen. “Het is belangrijk dat we de overstap naar elektrisch rijden zo goed mogelijk ondersteunen”, zegt wethouder Bjorn Molling (Lokaal DNA).

Op deze plekken worden de laadpalen komend jaar geplaatst:

 •  Spoorstraat 39F, Bunde
 • Sint Rochusstraat 21, Bunde
 • Humcovenderveld 76, Meerssen
 • Bosstraat 2, Meerssen
 • Kasteelstraat 17, Ulestraten
 • Proost de Beaufortstraat 16, Meerssen
 • Pastoor Geelenplein 5, Rothem
 • Leenhof 33, Bunde
 • Gansbaan 61, Meerssen
 • Heiligenbergstraat 50, Bunde
 • Schoutstraat 10, Geulle

Behoefte
Bij iedere laadpaal komen twee parkeerplaatsen. “Daarom letten we goed op waar we de nieuwe laadpalen plaatsen. Allereerst hebben we de laadbehoefte per buurt bekeken. Daarna de huidige parkeerdruk, of huizen zelf een oprit hebben, en of er simpelweg plek is voor het plaatsen van de laadpaal.”

Op deze plekken zijn dit jaar al laadpalen geplaatst:
– Saint Remystraat in Bunde
– Burgemeester Binckhorststraat in Meerssen
– Pastoor Creusenplantsoen in Meerssen
– Gasthuisplantsoen in Meerssen
– Herkenberg in Meerssen
– Kasteelstraat in Ulestraten

Lees vorig bericht

Rondwandeling Bergse Heide en Ingendael

Lees volgend bericht

IVN lezing over de Geleenbeek