Mei-den naast de basiliek weer omgezaagd

De mei-den die traditioneel in het voorjaar naast de basiliek wordt geplaatst, is weer verwijderd. Dit gebeurde woensdagmiddag met een hoogwerker en een kettingzaag.

Markt
De den wordt jaarlijks door de Jonkheid Bartholomeus omgezaagd en binnengehaald met een grote stoet paarden die door de Meerssense straten trekt. Nadat de den gezegend is door de pastoor wordt deze een dag later opgezet samen met de schutterij. Het opzetten gebeurt gelijktijdig met de Bartholomeusmarkt in het centrum Meerssen

Verbod boomkap
Volgens de traditie kapt de jonkheid elk jaar zelf de boom. Het was even de vraag of dit wel mogelijk zou zijn, omdat Staatsbosbeheer de boomkap door de jonkheid wilde verbieden. Toch is het dit voorjaar gelukt om een den te kappen en deze via Schimmert binnen te halen in Meerssen.

Zo werd de mei-den begin dit jaar omgezaagd:

Lees vorig bericht

Nieuwe wandelmaatjes gezocht

Lees volgend bericht

Mandarijnenactie M.I.C. Handbal