Nieuwe wandelmaatjes gezocht

In 2021 is het project “wandelmaatjes Meerssen*” gestart en sinds die tijd zijn er een tiental vrijwilligers die regelmatig met iemand gaan wandelen. “Het is mooi om te zien en te horen hoe het gewaardeerd wordt door mensen. Ook een kleine wandeling kan al voldoening geven, laten de organisaties, die dit project hebben opgezet, weten.

Nieuwe vrijwilligers
Zij vervolgen hun bericht met: “we krijgen aanvragen van zorgverleners en welzijnsorganisaties en nu zijn we weer op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Als wandelmaatje zorgt u net voor dat beetje extra aandacht en een leuk moment voor iemand die zich eenzaam voelt of lichte geheugenproblemen heeft. Het gaat om de ontmoeting, de beweging en de buitenlucht. U spreekt in onderling overleg af wanneer en hoelang u samen wilt gaan wandelen. Er zijn geen verplichtingen aan de frequentie: die bepaalt u samen. Met elke wandeling maakt u een ander blij.”

Informatie en aanmelden
Voor informatie en aanmelding kunnen belangstellenden contact opnemen met: Jacqueline Lemmens, 06-14299704 of per mail: jacqueline.lemmens@planet.nl of Truus Custers, 06-48370146 of per mail: truus.custers@hotmail.com Dit project is opgezet in samenwerking met Hulp bij Dementie, Envida, Bunde NU Samen en de gemeente Meerssen afdeling Sport. *Het betreft alle kernen van Meerssen.


Lees vorig bericht

Sprookjesmiddag ‘De gelaarsde kat’

Lees volgend bericht

Mei-den naast de basiliek weer omgezaagd