CV De Havermennekes mogen Auw Kerk nog even gebruiken

Carnavalsvereniging De Havermennekes mogen nog even gebruik maken van Auw Kerk in Bunde. De gemeente heeft dit jaar de Auw Kerk in de verkoop gezet. De carnavalsvereniging uit Bunde heeft daardoor geen locatie om in januari en februari 2023 activiteiten te houden. De Sint-Agneskerk in het dorp wordt omgebouwd tot multifunctioneel centrum, maar hiervan kan waarschijnlijk pas eind 2023 gebruik worden gemaakt.

Oplossing
De gemeente heeft na overleg met de vereniging besloten om de deur van de kerk toch nog even open te houden. Wethouder Inge Smeets (Lokaal DNA) laat in een reactie weten blij te zijn met de oplossing. Volgens de gemeente hebben andere verenigingen die gebruik maakten van de Auw kerk een andere locatie gevonden voor activiteiten.

Energieprijzen
Eerder liet wethouder Smeets weten dat er veel moest gebeuren om de kerk weer op een bruikbaar niveau te krijgen. Zo is er in de kerk een oude lekkende verwarmingsketel en kan dat in combinatie met de hoge energieprijzen problemen veroorzaken.

Verbouwing
De Auw Kerk staat in de verkoop voor een kleine vijf ton. De verbouwing van de Sint-Agneskerk is waarschijnlijk eind volgend jaar klaar. Een gedeelte blijft bruikbaar als kerk. De totale verbouwingskosten bedragen 1,8 miljoen euro. De gemeente en de provincie leggen beiden 600.000 euro in. De vereniging die het multifunctionele centrum gaat realiseren is nog bezig om de laatste zes ton bij elkaar te zoeken.

Harmonie
Ook Harmonie en Drumband St. Agnes heeft problemen met het vinden van een geschikte locatie. Zo moet de harmonie voor concerten uitwijken naar andere kernen of het zelfs buiten Meerssen zoeken. De Auw kerk is voor hun geen oplossing. De enige oplossing voor de Harmonie is om zo snel mogelijk gebruik te maken van de omgebouwde Sint-Agneskerk.

Lees vorig bericht

IVN Ulestraten lezing Rijke Roomsche leven Ulestraten

Lees volgend bericht

Lampionnenoptocht en sint Maartensvuur Bunde