Sint Maarten en Sinterklaas in Rothem

In de novembermaand worden in Rothem twee belangrijke evenementen gehouden. Eerst komt Sint Maarten en twee dagen later Sinterklaas.

Martinus van Tours
Vrijdag 11 november wordt in Rothem de naamdag van Martinus van Tours gevierd. Dit wordt gevierd in de vorm van een lampionnentocht die om 18:30 uur vanaf het Pastoor Geelenplein te Rothem start. De kinderen zullen samen met St Maarten en hun lampionnen door de straten van Rothem lopen. De tocht eindigt op het Pastoor Geelenplein waar St Maarten het kampvuur gaat aansteken en de kinderen kunnen genieten van gratis chocomel en een koekje. Voor de grote mensen de mogelijkheid om iets te drinken in de Huiskamer. Dit kan dankzij de vrijwilligers.

Sinterklaas
Op zondag 13 november zal Sinterklaas ook dit jaar Rothem bezoeken met zijn Pieten. Sinterklaas vertrekt om 13:45 uur vanaf tussen de bruggen en gaat via de klinkenberg naar De Koel. In De koel is het mogelijk dat de kinderen een tekening of iets anders aan Sinterklaas geven. Een liedje zingen mag ook.

Lees vorig bericht

NU LIVE: Gemeenteraad bespreekt begroting

Lees volgend bericht

Zorgen bij politiek over bouwplannen Gasthuisplantsoen