Verdriet heerst op het Gasthuisplantsoen na gedwongen verhuizing

Bewoners van het Gasthuisplantsoen in Meerssen kregen tijdens een bijeenkomst te horen dat zij binnen twee jaar hun woning moeten verlaten. Hun woningen worden gesloopt en daarvoor in de plaats komen nieuwe appartementen. Veel bewoners zijn ontdaan van het nieuws en zitten in onzekerheid na de bijeenkomst.

Onwetendheid
Zo is het bijvoorbeeld niet duidelijk waar de bewoners terechtkomen als zij hun huidige woning moeten verlaten. Die onwetendheid baart ze zorgen. Wel krijgen de bewoners voorrang als zij weer terug willen keren naar de nieuwe appartementen. Er wordt een eenmalig verhuisbudget van 6000 euro per huishouden beschikbaar gesteld.

Laatste woonplek
Vooral de oudere bewoners hadden verwacht dat dit hun allerlaatste woonplaats zou zijn. Dat dit nu niet het geval blijkt, vinden veel bewoners moeilijk. Daarnaast geven verschillende bewoners aan dat het verhuizen veel stress op gaat leveren. Ook is er veel ongeloof over het feit dat de woningen worden gesloopt, omdat ze vinden dat hun woningen nog helemaal voldoen aan hun woonwensen.

Toch zijn er ook bewoners die vertrouwen hebben in het plan. Zij zien niet op tegen de verhuizing en zijn ervan overtuigd dat hun woonomstandigheden er beter op gaan worden.

Maatwerkafspraken
Wonen Meerssen heeft in een schriftelijke reactie laten weten dat een woonconsulent gesprekken gaat voeren met de bewoners. “Tijdens dit gesprek worden er maatwerkafspraken gemaakt en kunnen de bewoners hun wensen kenbaar maken”, zo laat Wonen Meerssen weten.

De sloop staat gepland voor medio 2025. “Wij hebben een planning gemaakt waarin project gerealiseerd moet worden. Mocht deze planning moeten worden bijgesteld dan worden de bewoners hierover geïnformeerd. De verwachting is dat er voldoende woningen in Meerssen beschikbaar komen voor medio 2025 om alle bewoners een andere woning aan te kunnen bieden.”

Lees vorig bericht

OM eist celstraf voor Bundenaar die verdacht wordt van misbruik stiefdochter

Lees volgend bericht

Gemeenteraad buigt zich deze week over begroting