Zorgen bij politiek over bouwplannen Gasthuisplantsoen

Partij Lokaal DNA heeft vragen gesteld over de nieuwe woningen die moeten komen bij het Gasthuisplantsoen in Meerssen. Dat gebeurde tijdens de begrotingsvergadering maandagavond. Bewoners kregen onlangs tijdens een bijeenkomst te horen dat ze binnen twee jaar hun woning moeten verlaten. Veel bewoners zijn ontdaan van het nieuws en zitten in onzekerheid na de bijeenkomst. De partij wilde van het college weten wat hun rol is rondom de plannen. Wethouder Bjorn Molling (Lokaal DNA) gaf uitleg. Die rol bij het project is er namelijk niet.

Goede communicatie
“Ik begrijp de zorgen en leef met de bewoners mee”, vertelde Molling. Maar een rol voor het college is niet weggelegd. De plannen van het Gasthuisplantsoen zijn van woningcorporatie Wonen Meerssen. “We toetsen alleen de plannen.” Wel gaat het college in de reguliere gesprekken met de woningcorporatie aandacht vragen voor goede communicatie met de bewoners, zo vertelde de wethouder.

Verhuisbudget
De bewoners moeten verhuizen omdat Wonen Meerssen bezig is met nieuwe plannen voor het gebied. De sloop van de gebouwen staan gepland voor 2025. De huidige bewoners krijgen een nieuwe woning toegewezen. Waar dit is, is nog niet bekend. Ook krijgt ieder huishouden een verhuisbudget van 6000 euro. Veel bewoners maken zich zorgen omdat er nog niet veel details bekend zijn.

Wensen van bewoners
Vooral de oudere bewoners hadden verwacht dat dit hun allerlaatste woonplaats zou zijn. Verder kijken de bewoners op tegen de verhuizing omdat dit stress met zich meebrengt. Maar anderzijds zijn er ook bewoners die juist wel vertrouwen hebben in plannen. Wonen Meerssen liet eerder in een reactie weten dat er per bewoner gekeken wat de wensen zijn en of hier aan voldaan kan worden.

Lees vorig bericht

Sint Maarten en Sinterklaas in Rothem

Lees volgend bericht

Vrijwilligers VoorleesExpress gevraagd