Meerssense vlag gaat wapperen bij gemeentehuis

De Meerssense vlag gaat voortaan wapperen bij het gemeentehuis. Dat heeft burgemeester Mirjam Clermonts toegezegd tijdens de begrotingsvergadering maandagavond. Agnes Jonkhout van het CDA stelde tijdens de vergadering de vraag of het mogelijk was om dagelijks de Meerssense vlag op te laten bij het gemeentehuis. Clermonts liet daarop weten dat het waarschijnlijk geen probleem is. De vlag was sowieso al in huis bij de gemeente.

Masten
De bodes van de gemeente gaan de vlag hijsen. “Naast de Oekraïense vlag. De derde mast blijft beschikbaar voor bijzondere gelegenheden”, zo vertelde de burgemeester. Tijdens bijvoorbeeld dodenherdenking hangt op de derde mast de Nederlandse vlag en op Coming Out Day de regenboogvlag.

Franse lelie en adelaar
Na de gemeentelijke herindeling op 1 januari 1982 (dit jaar 40 jaar geleden) werd de Meerssense vlag in gebruik genomen. Op de blauw-gele vlag staat een gele Franse lelie en een zwarte dubbelkoppige adelaar. De vlag is een verwijzing naar Gerberga van Saksen, die een soortgelijk wapen had ontworpen.

Lees vorig bericht

Gelukslezing ‘Happy in 100 dagen’ door Josje Smeets

Lees volgend bericht

Deze projecten lopen om te helpen bij de hoge energiekosten