Gansbeek en gymzaal worden gesloopt, maar wanneer?

De voormalige basisschool De Gansbeek en de gymzaal ’t Beukeböschke worden gesloopt. De grote vraag is alleen: wanneer gaat dit gebeuren? In de Gansbeek worden momenteel Oekraïense vluchtelingen opgevangen. Het college van burgemeester en wethouders heeft woensdag bekend gemaakt dat de sloop van de gebouwen definitief doorgaat. Het plan is om op de plek waar de oude basisschool nu staat, woningen te bouwen.

Opvang
In de brief die het college aan de gemeenteraad heeft gestuurd staat dat de sloop wordt gestart als de vluchtelingen uit de school zijn vertrokken. Momenteel worden ongeveer 50 Oekraïners gehuisvest in de oude basisschool.

Doel
In het coalitieakkoord van Lokaal DNA, CDA en KIJK!!! staat dat ze de komende vier jaar minimaal 150 nieuwe woningen willen maken. Het streven is om er zelfs 500 te bouwen. Volgens het college komt met dit plan het doel steeds meer in zicht. De nieuwe woningen moet het liefst levensloopbestendig zijn. Oftewel zowel jongeren als ouderen moeten er kunnen blijven wonen.

Denkrichtingen
Toparchitecte Francine Houben uit Sittard is bezig om een plan uit te werken voor het gebied rondom de Markt in Meerssen. Daar hoort De Gansbeek en de gymzaal dus ook bij. De architecte gaat een aantal denkrichtingen op papier zetten. Aan de hand daarvan kan het gemeentebestuur een beslissing nemen. In april 2023 wordt kan de gemeenteraad het zogenoemde masterplan vast stellen.

Meedenken
Verengingen en organisaties konden eerder al input geven aan de gemeente. Binnenkort mogen ook inwoners van de Markt en de omgeving meedenken. Ook hun ideeën worden dan meegenomen in het plan dat Houben gaat maken.

Lees vorig bericht

Bunde laat senioren weer dansen

Lees volgend bericht

Meer dan 2000 euro om samen te eten met burgemeester Clermonts