Bundenaar gaat 24 maanden de cel in voor misbruik stiefdochter

Een Bundenaar gaat 24 maanden de cel in, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, voor het misbruiken van zijn stiefdochter. Volgens de rechter is er voldoende bewijs voor penetratie en aantastingen. De dader dient ook 54.000 euro schadevergoeding aan de stiefdochter te betalen. De 50-jarige Bundenaar bekende dat hij de stiefdochter zou hebben betast, maar ontkende dat er sprake was van penetratie met de vingers of penis. Familieleden verklaarden dat de man dat wel zou hebben bekend tegen hun. De dochter zelf kan zich maar één voorval herinneren. Volgens de rechtbank heeft de man zich ook schuldig gemaakt aan het maken van een naaktfoto van de stiefdochter.

Arts
Het Openbaar Ministerie eiste een gevangenisstraf van twee jaar waarvan zes maanden voorwaardelijk tegen de man. De verdachte is arts die voor verschillende ziekenhuizen in Limburg en Brabant heeft gewerkt. De handelingen waar hij nu voor veroordeeld is, pleegde hij tussen 2015 tot en met 2018. Tijdens de eerste betasting was het kind 10 jaar oud. In september 2021 is de man opgepakt, verhoord en na drie dagen weer vrijgelaten in afwachting van het onderzoek.

Verklaringen
De zaak draaide vooral om de vraag of er sprake is geweest van penetratie. Het slachtoffer kan zich één geval herinneren. Maar volgens de moeder en de biologische vader heeft de verdachte aan hun bekend dat hij het kind wel heeft gepenetreerd met de vingers of de penis. De verklaring van de biologische vader is later weer ingetrokken, de vader kon niet met zekerheid zeggen of hij het verhaal van de verdachte heeft gehoord of van iemand anders. De advocaat van de verdachte zei tijdens een eerdere zitting dat hij de verklaringen onbetrouwbaar vond en betoogde dat op basis daarvan niet kan worden vastgesteld dat er sprake is van penetratie. De rechter heeft uiteindelijk besloten dat er voldoende bewijs op tafel ligt om de man hiervoor te veroordelen.

Lees vorig bericht

Stefan Cools en Sandra van den Beuken ontvangen inspiratieprijs

Lees volgend bericht

Twee typen vliegtuigen niet meer welkom op MAA vanwege vlieghinder