Gemeente wil huur gemeenschapshuizen en sportclubs volledig gaan compenseren

De gemeente wil de huur voor 2022 van gemeenschapshuizen en sportclubs volledig gaan compenseren. De gemeente wil dit doen omdat de meeste gemeenschapshuizen en sportclubs het nog steeds financieel moeilijk hebben als gevolg van de coronacrisis. In 2020 en 2021 heeft de gemeenteraad besloten dat sportclubs en gemeenschapshuizen die accommodaties van de gemeente huren, geen huur hoefden te betalen als gevolg van de pandemie.

Energiecrisis
De organisaties hebben niet alleen te maken gehad met corona, maar ook met een grote stijging
van de energietarieven. Deze huurcompensatie staat los van het noodfonds om de hoge energieprijzen voor gemeenschapshuizen en verenigingen te compenseren. De totale compensatie bedraagt 37.691 euro. Met dat bedrag worden alle gemeenschapshuizen en verenigingen gecompenseerd.

Gemeenteraad
De gemeenteraad beslist in de raadsvergadering van december of de huren inderdaad gecompenseerd gaan worden.

Lees vorig bericht

Themalezing humor door Gilbert Petit

Lees volgend bericht

Scouting Geulle brengt het vredeslicht tot aan de voordeur