Kinderen BS Ondersteboven gaan Limburgse haag planten

Stock foto

Op woensdag 23 november is het Nationale Boomfeestdag. Op die dag planten de kinderen van groep 7 en 8 van BS Ondersteboven in Moorveld een Limburgse haag langs de Geulderlei tegenover het kasteel. Dinsdag krijgen de kinderen les van CNME (Centrum voor Natuur- en Milieueducatie) waarin wordt uitgelegd wat een Limburgse haag is en welke soorten er aangeplant gaan worden. Ook wordt er verteld over het belang van planten. Denk aan plantafstand, wortels, aanstampen bij plantwerk enz. De dag erna gaan ze samen de haag planten onder begeleiding van CNME.

1600 planten
Het aanplanten van de haag is een samenwerking tussen de gemeente Meerssen en CNME. β€œDe gemeente is zeer verheugd dat de leerlingen van BS Ondersteboven gaan helpen bij het planten van circa 1600 planten die een mooie gemengde Limburgse haag gaan vormen. Kinderen hebben immers de toekomst. Door het aanplanten van de haag brengen we weer meer variatie terug in het landschap. Niet alleen zorgt de haag voor een afscheiding,” laat de gemeente weten. In de haag vinden allerlei vogels, insecten, zoogdieren en reptielen een plek. Hagen kennen een lange geschiedenis in het Limburgse landschap en staan symbool voor de behoefte van de mens om zijn eigen stukje land af te scheiden van dat van anderen.

Lees vorig bericht

Twee typen vliegtuigen niet meer welkom op MAA vanwege vlieghinder

Lees volgend bericht

High Tea bij De Ketel