Excursie in het Beneden-Geuldal

Op zondagmiddag 4 december organiseert Het Limburgs Landschap een excursie door het natuurontwikkelingsgebied Meerssenerbroek en het aangrenzend hellingbosgebied De Dellen. Speciale aandacht voor natuurontwikkeling en natuurlijk voor winterse zaken.

Gallowayrunderen
Tijdens de wandeling kunt de wandelaars vanaf gepaste afstand, genieten van de kudde Gallowayrunderen die het gebied begrazen. De grazers zijn winterhard, dat wil zeggen dat ze in de winter niet op stal hoeven, maar gewoon buiten kunnen blijven. Ze krijgen in de winter een dikke vacht die hen voldoende beschermt tegen de kou. Omdat er in verhouding weinig grazers rondlopen op een relatief grote oppervlakte, hoeven ze niet bijgevoerd te worden; ze kunnen hun kostje zelf bij elkaar scharrelen. Zo eten ze bijvoorbeeld regelmatig bramenbladeren die tot ver in de winter nog aan de braamstruiken hangen.

Stevige wandelschoenen
De excursie start op zondagmiddag 4 december om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats bij Uitspanning De Nachtegaal, Gemeentebroek 6 te Meerssen. De excursie is gratis en duurt ruim twee uur. Belangstellenden dienen zich aan te melden via www.limburgs-landschap.nl/kalender. Denk aan stevige schoenen (of laarzen) en eventueel regenkleding. In verband met de aanwezigheid van halfwilde koeien in het natuurgebied mogen honden niet mee met deze wandeling.

Foto: Het Limburgs Landschap, Henk Heijligers.

Lees vorig bericht

Bijdrage gemeente voor herstel van basiliek

Lees volgend bericht

BundeNuSamen zoekt vrijwilligers voor klusteam