CDA Meerssen tegen verhoging btw op energie

Afgelopen weekend hebben de CDA-fracties op initiatief van de afdeling Heerlen hun handen in elkaar geslagen betreffende een signaal af te geven aan de Tweede Kamer. Diverse CDA-fracties, waaronder CDA Meerssen, willen de Tweede Kamer fractie van het CDA verzoeken om een voorstel in te dienen om de btw op energie ongewijzigd op 9 procent te laten staan en niet te verhogen naar 21 procent.

Energie eerste levensbehoefte
Naar de mening van CDA Limburg, waaronder ook CDA Meerssen, is energie net als voedsel een eerste levensbehoefte en hoort te vallen onder het 9 procent btw-tarief. “In het zuiden van het land kampen veel bewoners met slecht geïsoleerde huizen waardoor het prijsplafond voor deze burgers nog veel te laag is. Door de, onveranderd, hoge gasprijzen kunnen mensen nauwelijks het hoofd boven water houden”, laten de CDA-fracties in de brief weten.

Lees vorig bericht

Kerstconcert Meerssens Mannenkoor

Lees volgend bericht

Kerstdisco TPC Bunde