CDA’er Marly Heusschen op plek 4 voor Provinciale Statenverkiezingen

Oud-wethouder Marly Heusschen uit Geulle staat in Zuid-Limburg op plek vier voor het CDA voor de aankomende Provinciale Statenverkiezingen. Ze is met die plek de hoogste nieuwkomer. In 2018 voerde zij de lijst van het CDA aan tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in Meerssen. Vervolgens was Heusschen tot 2020 wethouder in Meerssen. Op dit moment is ze afdelingsmanager van de Dag- en Nachtopvang bij het Leger des Heils.

Populair
Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 was Heusschen lijsttrekker voor het CDA. De partij groeide toen van één naar drie zetels. Tijdens de verkiezingen was ze populair, ze behaalde de meeste stemmen van alle kandidaten. Het CDA belandde na de verkiezingen in de coalitie en Heusschen werd wethouder. In haar portefeuille zat onder meer het sociaal domein.

Crisis
In 2020 stapte ze op na de politieke crisis rondom een herindeling. Het toenmalige college – waar Heusschen onderdeel van was – wilde een herindeling met Maastricht omdat er flinke begrotingstekorten op de loer lagen. De wethouders wilde dat de raad met die herindeling akkoord ging, anders zouden ze opstappen. Dat gebeurde uiteindelijk ook omdat de meerderheid van de gemeenteraad een herindeling niet zag zitten. Ook haar eigen partij, het CDA, steunde een motie van wantrouwen tegen alle wethouders.

Twee verkiezingen
De Provinciale Statenverkiezingen zijn dit jaar op woensdag 15 maart 2023. Naast de keuze voor een nieuw Limburgs Parlement kunnen kiezers ook stemmen voor de Waterschapsverkiezingen.

In 2022 blikte we met Marly Heusschen uitgebreid terug op haar vertrek uit de Meerssense politiek:

Lees vorig bericht

Mensensmokkelaars opgepakt op A2 na achtervolging

Lees volgend bericht

Wijkleercentrum Meerssen organiseert themasessie eenzaamheid