Noodfonds voor verenigingen en stichtingen: ‘Alles doen om sluiting te voorkomen’

Het noodfonds dat de gemeente gaat optuigen voor verenigingen en stichtingen is op zeer korte termijn klaar. Dat heeft wethouder Inge Smeets (Lokaal DNA) gezegd tijdens de raadsadviesvergadering van woensdagavond. De gemeente heeft een inventarisatie gemaakt welke clubs en verenigingen steun nodig hebben. “Daar hebben we goed zicht op”, aldus de wethouder. Door de hoge energieprijzen hebben verenigingen het moeilijk om het hoofd boven water te houden.

Sluiting voorkomen
Volgens Smeets gaat het college volgende week het plan voor het noodfonds bespreken. De gemeenteraad wordt daarop geïnformeerd door de wethouder. “We gaan er alles aan doen om te voorkomen dat de verenigingen en stichtingen in de problemen komen en moeten sluiten”, vertelt de verantwoordelijk wethouder. “We zijn ons bewust van de gevolgen, vooral voor de gebruikers.” Doelend op gebruikers van accommodaties.

Handen in het haar
Tiny Gorissen van BRUG-M riep de wethouder op om de organisaties continu op de hoogte te stellen, aangezien sommigen met de handen in het haar zitten. “Uiteraard gaan we hun informeren, daar kunt op rekenen”, antwoordt wethouder Smeets.

Compensatie
Binnenkort besluit de gemeenteraad of de gemeente ook de huur van alle verenigingen en stichtingen gaat compenseren. Dat wil de gemeente gaan doen omdat de organisatie door corona inkomsten mislopen. Ook de energiecrisis speelt hierin in een rol. In totaal gaat het om een bedrag van bijna 40.000 euro dat de gemeente wil vrijmaken.

Lees vorig bericht

Meerssen Leeft: Wie Sjots en Sjeif bis dich?

Lees volgend bericht

41ste oudejaarswandeling Ulestraten