Eerste dialectplaatsnaambord geplaatst

Het eerste plaatsnaambord in Limburgs dialect is geplaatst. Het eerste dialectbord is te vinden aan het Cruisboomveld in Geulle. Wethouder Bjorn Molling heeft afgelopen maandag een kijkje genomen bij het plaatsnaambord. Hij deed dat samen met gemeenteraadslid Agnes Jonkhout uit Geulle. Zij is de initiatiefneemster van de borden.

Andere dorpen
In de komende weken krijgen ook Bunde, Meerssen, Rothem, Ulestraten en buurtschap Schietecoven elk één plaatsnaambord in dialect. De andere plaatsnaamborden worden in de komende jaren vervangen door dialectborden. Dat gebeurt tijdens de reguliere vervangingsrondes.

Aanmoedigen dialect
Wethouder Bjorn Molling laat naar aanleiding van de plaatsing weten: “In 2019 is het Limburgs door het Rijk erkend als streektaal en het provinciale bestuur stimuleert het voortbestaan van de Limburgse taal. Ook onze gemeente draagt het Limburgs dialect een warm hart toe.”

Foto: gemeente Meerssen

Lees vorig bericht

Meerssen moet dit jaar nog twee statushouders huisvesten

Lees volgend bericht

Albert Heijn koopt Jan Linders: supermarkt Bunde gaat dicht