Tientallen graven worden geruimd in Bunde en Meerssen

In Bunde en Meerssen worden tientallen graven geruimd. Alle rechthebbenden zijn akkoord gegaan met de ruiming. Reden dat er nu zoveel graven geruimd worden is dat de gemeente de laatste jaren een achterstand heeft opgelopen bij de administratie. De werkzaamheden lopen vanaf januari tot en met april. 

Verzamelgraf
Het ruimen van de graven is alleen bovengronds. De stenen en de grafbekleding worden als enige weggehaald. De naasten mogen de gedenktekens houden als ze dat willen. Als er ruimte nodig is voor nieuwe graven, dan worden ook de stoffelijke resten weggehaald. Die worden dan verplaatst naar een verzamelgraf. 

Toekomst
Of de graven ook ondergronds geruimd gaat worden is onduidelijk. Er moet eerst een plan worden gemaakt voor de toekomst van de begraafplaatsen. Dan wordt ook duidelijk welke graven ondergronds geruimd moeten worden.

Lees vorig bericht

Nieuwjaarsbijeenkomst gemeente 2023

Lees volgend bericht

Meer Actueel week 1-2023: jaarwisseling, stress bij honden & voornemens