Hond Sam gestrest door vuurwerk: ‘Hij wil geen enkele kant op, alleen naar huis’

Hondenbezitter Pierre, baasje van de hond Sam, wil strenge maatregelen tegen vuurwerk. De hond is bang voor het vuurwerk. Ook nu, een paar dagen na de jaarwisseling, is Sam gestrest. Tijdens het wandelen klinken af en toe nog steeds knallen en wil de hond direct terug naar huis.

Direct naar huis
“Hij is altijd vrolijk, maar nu is hij bang”, vertelt Pierre die in de Charles Eyckstraat woont. “Hij wil niet naar buiten, direct naar huis.” Zaterdagmiddag wilde Pierre met de hond gaan wandelen, maar toen werd er weer vuurwerk afgestoken. “Een halfuurtje liepen wij. Bij de rotonde in Bunde werd toen weer vuurwerk afgestoken. En toen wilde hij terug. Hij wilde geen enkele kant maar op, maar één ding: naar huis.”

Vuurwerkverbod
Pierre wil een totaal vuurwerkverbod. “Op verkoop, bezit en afsteken. En geen boetes, maar celstraffen”, is Pierre van mening. Maar of dat landelijke vuurwerkverbod er ook gaat komen is nog maar de vraag. Er is nog geen meerderheid in de Tweede Kamer voor een vuurwerkverbod.

Lees vorig bericht

Kijk terug: Kunstzinnig Meerssen met Clea Betlem

Lees volgend bericht

Gedupeerden watersnood snoeihard: ‘Beloofde warme douche, bleek ijskoud stortbad’