Raadslid Gea Meijers op plek 6 voor Statenverkiezingen GroenLinks

Raadslid Gea Meijers staat op plek zes van de kieslijst van GroenLinks voor de Provinciale Statenverkiezingen. Meijers woont in Bunde en zit sinds vorig jaar in de gemeenteraad van Meerssen voor partij KIJK!!!, die bestaat uit GroenLinks, PvdA en D66. Frans Ligthart uit Ulestraten staat op plek 22 voor de partij.

Feminisme
Momenteel heeft GroenLinks vier zetels in het Limburgs Parlement. Meijers behaalde tijdens de gemeenteraadsverkiezingen bijna 300 stemmen. Ze stond op de tweede plek. Het Bundese raadslid werkt in het dagelijks leven bij het Europees Feministich Netwerk WIDE+.

Wethouder
Oud-wethouder Marly Heusschen doet ook een gooi naar het lidmaatschap van de Provinciale Staten. Voor het CDA staat Heusschen in de kieskring Zuid-Limburg op plek vier. In 2018 voerde zij de lijst van het CDA aan tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in Meerssen. Vervolgens was Heusschen tot 2020 wethouder in Meerssen.

Twee verkiezingen
De Provinciale Statenverkiezingen zijn dit jaar op woensdag 15 maart 2023. Naast de keuze voor een nieuw Limburgs Parlement kunnen kiezers ook stemmen voor de Waterschapsverkiezingen.

Lees vorig bericht

Meer Actueel: wolf, hoogwater & graven

Lees volgend bericht

Wouter Slangen en Gwen Hardy nieuw prinsenpaar van de Aanhawwersj