Piek in Maas bereikt, water gaat weer zakken

De waterpiek in Maas heeft dinsdag Zuid-Limburg bereikt. Het water gaat nu zakken, meldt Rijkswaterstaat. Dinsdagochtend werd de top van ongeveer 1360 kubieke meter water per seconden bereikt.

Daling
Uiterwaarden, gebieden die bedoeld zijn om tijdens hoogwater onder te lopen, stonden onder water. De afgelopen dagen heeft het flink geregend waardoor de Maas is gaan stijgen. Na dinsdag gaat de regenrivier sterk dalen.

Zijrivieren
“De wat trager reagerende zijrivieren zijn nog aan het stijgen terwijl andere zijrivieren alweer dalen”, schrijft Rijkswaterstaat. Waterschap Limburg heeft de afgelopen dagen de waterstand in de gaten gehouden. De Geul heeft geen merkwaardige hoge hoogtes bereikt.

Rijkswaterstaat houdt de waterafvoer van de Maas bij:

Lees vorig bericht

Nieuw prinsenpaar Aanhawwersj

Lees volgend bericht

15 Oekraïense vluchtelingen krijgen opvang in hotel