Tot maandag code geel: gladheid houdt aan, ook meer sneeuw verwacht

De gladheid in Zuid-Limburg blijft ook zondag aanhouden. Het KNMI verwacht zondag nog meer sneeuw. Er is tot maandagochtend 10:00 uur code geel afgekondigd.

Meer sneeuw
Zondag vanaf 09:00 uur verwacht het KNMI opnieuw sneeuwval. In Zuid-Limburg kan er 2 tot 5 centimeter sneeuw vallen. Vooral in het Heuvelland gaat het sneeuwen. “Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hiervan hinder ondervinden”, schrijft het weerinstituut.

Spoor
De veiligheidsregio waarschuwt voor gladheid. Door de gladheid en bevriezing waren er zaterdagochtend op het spoor problemen aan bovenleidingen. Ook was materieel defect en waren storingen op het spoor. ProRail meldt dat rond 13:15 uur de problemen zijn opgelost. Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers. “Ga je de weg op? Wees extra alert en pas je rijstijl aan”, schrijft Rijkswaterstaat.

De sneeuwval van de afgelopen dagen leverde ook deze beelden op:

Lees vorig bericht

Sneeuw: code oranje beëindigd, sneeuwpret in park

Lees volgend bericht

Vanaf zondag: hoe is het om prins te zijn?