Donderdagochtend sneeuw en gladheid verwacht: code geel afgekondigd

Er is donderdagochtend een grote kans op gladheid en (natte) sneeuw. Donderdag vroeg in de ochtend trekt een neerslaggebied van west naar oost over Zuid-Limburg. Omdat de temperatuur dan rond het vriespunt ligt , bestaat er een grote kans dat dit in de vorm van (natte) sneeuw is. Lokaal kan er enkele centimeters vallen. Het KNMI heeft code geel afgekondigd voor donderdagochtend tussen 01:00 en 11:00 uur.

Gladheid
Zoals het er nu naar uitziet, trekt het gebied later in de nacht en vroeg in de ochtend over onze omgeving. Er is ook een kleine kans op ijzel. Het verkeer moet rekening houden met gladheid tijdens de ochtendspits. Later op de dag komt de temperatuur boven het vriespunt waardoor de sneeuw niet blijft liggen.

Vorige week was het ook al aan het sneeuwen:

Lees vorig bericht

Waarschuwing voor wilde zwijnen: ‘Ga niet met de hond wandelen in bepaalde gebieden’

Lees volgend bericht

Ruim vijf ton uitgekeerd aan Meerssense gedupeerden watersnood