Waarschuwing voor wilde zwijnen: ‘Ga niet met de hond wandelen in bepaalde gebieden’

De gemeente Meerssen waarschuwt voor wilde zwijnen. De laatste dagen ontvangt de gemeente meerdere meldingen. Ze zijn gezien rond het Kalverbosch, Humcoven, Vliek, Waterval en Raar. De gemeente roept op om in deze gebieden niet met de hond te wandelen.

Loslopen
In die gebieden trekken groepen wilde zwijnen rond. De gemeente heeft tijdelijke waarschuwingsborden geplaatst. “We adviseren de genoemde gebieden voorlopig niet te bezoeken met honden. Kies je er toch voor in een van deze gebieden te gaan wandelen met je hond, lijn hem dan altijd aan! Laat je hond niet loslopen”, schrijft de gemeente.

‘Blijf op paden’
Ook wandelaars moeten oppassen. De gemeente roept op: “Wandelaars en fietsers die deze gebieden bezoeken, adviseren we met klem op de paden te blijven en de naastgelegen natuur en akkers niet te betreden.”

Agressiever
Wilde zwijnen zijn met name in de nacht actief. Het zijn schuwe dieren en gaan confrontatie met mensen het liefst uit de weg. Maar de zwijnen kunnen agressiever worden als ze zich opgejaagd voelen en jonge zwijntjes bij zich hebben.

Lees vorig bericht

Man crasht in gestolen auto na achtervolging

Lees volgend bericht

Donderdagochtend sneeuw en gladheid verwacht: code geel afgekondigd