Meer Actueel

Nieuws & Actualiteiten uit de gemeente Groot-Meerssen met op zondag een weekoverzicht met nieuws, sport, actualiteiten & belevingen van de afgelopen week.

Uitgelicht

Uitgelicht is een twee maandelijks terugkerend praatprogramma waarin wordt teruggeblikt op het nieuws van de afgelopen weken en/of actuele thema's.

Meer Sportief

Iedere laatste zondag van de maand is er in het programma ‘Meer Sportief’ alles te zien over bewegen, gezond leven en sport.

Natuurlijk!

Het programma heeft een informatief karakter en gaat over de ontwikkelingen van de natuur in een bepaalde tijd van het jaar. De focus ligt op flora en fauna en heeft iedere aflevering een centraal thema. In het programma krijgt de kijker wetenswaardigheden te zien over flora en fauna. Ook is iedere aflevering een deskundige aan het woord die meer verteld over het thema van de aflevering.

Ôs Dörp

Het doel van dit programma is het bieden van een podium voor lokale verenigingen, stichtingen en/of individuele hobbyisten in de gemeente groot Meerssen. De kijker krijgt in eerste instantie algemene achtergrond informatie van betreffende activiteit. Aansluitend zoomen we in op de activiteiten , het ontstaan en onderhouden van de activiteiten een uitgebreid beeld van de daadwerkelijke vereniging / organisatie of hobbyist.

In Bedrief

gemeente groot Meerssen. De meeste mensen kennen het bedrijf van haar activiteiten, maar hebben nooit kennis gemaakt met de ondernemer en zijn / haar productieproces, werkwijze en filosofie. In Bedrief biedt de kijker een achtergrond beeld van het bedrijf en de ondernemer achter het bedrijf. We lopen letterlijk met de ondernemer mee!

Meer Bekeken

Meer Bekeken is een documentaire serie over personen, activiteiten of andere interessante onderwerpen.

Over de grens

In Over de grens bezoekt Jacques Giesen de grensgemeenten van Meerssen. Op zoek naar bijzondere verhalen over deze plaatsen.

Kunstzinnig Meerssen

In Kunstzinnig Meerssen ontmoet Jacques Giesen mensen die een vorm van kunst uitoefenen. Het kan gaan over schilderkunst, beeldende kunst, muziek, theater en andere kunstvormen die door mensen, woonachtig in de gemeente Meerssen uitgeoefend wordt.

Door de lens van Karel

In het kader van 20 jaar lokale omroep gaat Meer Vandaag op pad met fotograaf Karel Curvers. Door zijn fotowerk komt Karel op veel plekken om zijn fotowerk te kunnen doen. Hij vertelt over zijn meest memorabele fotomomenten.

Bieb draait door

Maandelijks programma waarin je op de hoogte wordt gehouden van alle ontwikkelingen in en buiten de bibliotheek.

De Zomergroeve

In het zomerprogramma de Zomergroeve spreekt Patrick Lambrichs met zijn zomergasten over interessanten zaken die hun bezighouden. Verder spelen de campinggasten van camping het Geuldal een camping quiz, gaan we barbecueën met Sylvian en is er muziek van Limburgse bodem.

80's café

Kijkradio: met muziek, info en gasten uit de jaren 80.

Hart van Meerssen

Kijkradio: actualiteiten programma met iedere week een gast van de week, het nieuws besproken en sport.

Tösje ôs gezag en gezjwege

Tösje ôs gezag en gezjwege is de naam van het zomerprogramma op Meer Vandaag. Ton Scheepers en Adrie Vandewall gaan op zoek naar mensen met een verhaal.

Limburgs eurke

Een interactief programma met gasten die gerelateerd zijn aan de Limburgse muziek, prijsvragen, shownieuws, laatste nieuwe Limburgse muziek en live interactie. Gepresenteerd door Henrico & John.

Grwat Meersje Alaaf

Vastelaovend programma van Meer Vandaag Met interviews van alle carnavalsverenigingen van groot-Meerssen en live optredens.

Meer Actueel special

Extra uitzendingen naar aanleiding van actuele gebeurtenissen. Waaronder 75-jaar bevrijding en de zomerspecial terug in de tijd.

Corona Vitamine

Meer Vandaag wilt met het nieuwe radio programma “Coronavitamine” Meerssenaren bij elkaar brengen. Mensen die hulp zoeken en hulp aanbieden koppelen. En er zo voor zorgen dat we in deze tijden van crisis ons verenigen en onze samenhorigheid tonen.

Sint en pieten Meerssen

Meer Vandaag heeft in samenwerking met het Sint Nikolaas Comité Meerssen een mini serie van 4 afleveringen gemaakt, Sint & Pieten Meerssen: De verdwenen tekeningen.

Biekletse

Biekletse is een typische Meerssense uitdrukking voor bijpraten. Bij interessante gasten wordt gepraat over hun beroep, passie & interessante gebeurtenissen.

Eucharistievieringen

De Zondagsmis vanuit de Basiliek in Meerssen Zondag om 11:00 uur live te zien. Herhaling op zondag en maandag om 11-16-18-22-24 uur.

Meer Politiek

Politiek programma waarin politici kritisch aan de tand worden gevoeld over de keuzes die gemaakt worden.

Meer Kerst

Tijdens de donkere dagen van december maakt Meer Vandaag speciale kerstreportages.